Édesanya vagyok, feleség, háziasszony és 25 évet dolgoztam az egészségügyben.

Amikor 2010 októberében kiderült a cukorbetegségem, azon szerencsések közé sorolhattam magam, akiknek van némi fogalmuk arról, mi is történik a szervezetükben. Nem csak az iskolában tanultakat elevenítettem föl, hanem a terhességi cukorbetegségem alatt megtanult diétás trükköket is. Ezzel egyidejűleg azt tapasztaltam, hogy az orvosi rendelőkben, a tanácsadó füzetecskékben és az interneten mindenütt orvosok, orvosi nyelven próbálják elmagyarázni a cukorbetegség mibenlétét, kezelését. Amikor egy betegeknek írt cikket olvasva másodszorra kellett kutatnom az emlékeim között, hogy az a bizonyos latin szó mit is takar, akkor döntöttem el, hogy készítek egy weboldalt.
Sok inspirációt, ötletet merítettem abból is, hogy csak a diétával (hangsúlyozom: nem a betegségem okán, hanem az étrendem megváltoztatása miatt!) három hónap alatt 10 kilótól szabadultam meg.

Az oldalon recepteket, diétás- és életmód tanácsokat találhatsz cukorbetegeknek és olyan fogyni vágyóknak, akik a szénhidrátbevitel csökkentésével szeretnének a súlytöbbletüktől megszabadulni.

A családban kislány korom óta Jovinak (Dzsovinak) becéztek, az internetes fórumokon is mindig ezt használom. Ha az oldalon ezt olvasod valahol, az is én vagyok.

Ha van olyan cukorbetegséggel vagy fogyókúrával kapcsolatos téma, ami érdekel, de itt nem találtad, esetleg észrevételed, javaslatod van, kérlek, írd meg nekem az anita [kukac] chdieta.hu e-mail címre.

Diétával kapcsolatos kérdéseidet kérlek, a FÓRUMban tedd föl!

Jó böngészést kívánok:

Anita – Jovi

Egy gondolat a “Rólam” -hoz

  • 2012. március 11. at 07:27
    Permalink

    Gratulálok az oldalhoz, én ugyan nem vagyok cukorbeteg, de egy másik betegség miatt diétára szorulok. Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam itt.

    Üdvözlettel
    Judit

Hozzászólások lezárva