Rajkainé Pál Anita vagyok, műtősnő, anyuka, 2010 óta inzulinfüggő cukorbeteg.
Annak ellenére, hogy 2005-ben terhességi cukorbeteg voltam, sokkolt a hír, hogy az életem innentől teljesen megváltozik.
Hiába volt némi gyakorlatom a diétában, hiába tanultam több éven át a cukorbetegségről, hiába ismertem jó szakembereket, akik segítettek az első lépéseknél, mégis elveszve éreztem magam. Minden addig megszokott ételt át kellett alakítanom, ki kellett számolnom, hogy mennyit fogyaszthatok belőle, mikor milyen szénhidrátot szabad ennem – nagyon nehéz év volt, lelkileg is.

A kezdetektől nyíltan beszéltem a cukorbetegségemről, így meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokan vannak hozzám hasonló helyzetben. Szinte mindenkinek a legfőbb problémát az étkezések, az alapanyagok beszerzése és a szénhidrát mennyiség kiszámolása okozta. Ennek hatására 2011-ben elindítottam a weboldalamat, ahol recepteket osztottam meg a sorstársaimmal, kiszámolva azok tápanyag tartalmát.

Az év során sokan megkerestek azzal, hogy készítsek nekik étrendet, így 2012-től kisebb-nagyobb változtatásokkal, elérhetővé vált a weboldalon a Chdiéta Étrend.

Az elmúlt 6 évben közel 500 embernek segítettem a diéta első lépéseinél, több, mint háromezren kapnak havi rendszerességgel újabb és újabb recepteket tőlem.

Egy gondolat a “Rólam” -hoz

  • 2012. március 11. at 07:27
    Permalink

    Gratulálok az oldalhoz, én ugyan nem vagyok cukorbeteg, de egy másik betegség miatt diétára szorulok. Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam itt.

    Üdvözlettel
    Judit

Hozzászólások lezárva