A 4 db almát meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, a 12 szem magozott aszalt szilvát beáztatjuk 1 dl vörösborbaA pulykamell szeleteket (4 nagy szelet) kiterítjük, ha túl vastagok kicsit megklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A hússzeletek közepére halmozzuk az almakockákat és a lecsepegtetett aszalt szilvát, majd ügyesen föltekerjük őket úgy, hogy a töltelék ne buggyanjon ki egyik végen sem. 2-2 szelet baconbe csomagoljuk a húst, majd a vörösborral és 1 dl vízzel együtt egy tepsibe tesszük, nem túl szorosan egymáshoz. Alufóliával lefedve sütőbe toljuk és 45-50 percig alacsony hőfokon (170 fok) pároljuk, időnként ellenőrizve, hogy van-e még alatta folyadék- ha elpárolgott, pótoljuk. A ¾ óra elteltével levesszük a fóliát és 15 perc alatt ropogósra sütjük a húsokat.

Alacsony szénhidráttartalmú áfonya-, vagy erdei gyümölcs lekvárral és párolt barna rizzsel tálaljuk (én a saját befőzésű áfonyalekvár adatait használtam).

súly (g) Ch (g) feh. (g) zsír (g) rost (g) Kcal
pulykamell 800 1,6 192,0 10,4 0,0 864
alma 250 17,5 1,0 1,0 3,3 75
aszalt szilva 50 30,9 1,2 0,1 4,5 134
bacon 80 0,1 13,4 37,2 388,8 0
vörösbor 100 3,0 0,0 0,0 0,0 85
áfonya lekvár 30 4,8 0,0 0,0 0,0 24
összesen 1310 57,9 207,6 48,7 396,6 1182
1 adag 250 11,0 39,6 9,3 75,7 226

Almával és aszalt szilvával töltött pulykamell 11 g szénhidráttal
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?