Bodzavirág palacsinta tésztában | CH Diéta

Bodzavirág palacsinta bundában képeRemélhetőleg a hétvégi esőzés nem mossa el az összes bodzát, így lesz lehetőségetek kipróbálni ezt a receptet. Ha már van elég bodzaszörp, de nem fogytatok ki a virágból, készítsetek bundás bodzát.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

5 bodzavirág
1 tojás
fél dl tej
10 dkg Dia Wellness 50% liszt
só, édesítőszer vagy xilit/eritrol
a sütéshez olaj

Elkészítjük a sűrű palacsintatésztát: a tojást kissé felverjük, egy csipet sót, 1 ek xilitet (vagy helyette édesítőszert) valamint fél-fél dl vizet és tejet adunk hozzá, majd simára keverjük. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a kimért lisztet addig, amíg sűrű palacsintatésztát kapunk.

Egy lábasban kb. 2 cm magasságig olajat melegítünk.  A leöblített, lecsepegtetett bodzavirágokat a száruknál fogva a palacsintatésztába mártjuk és a forró olajban pár percig sütjük. Amikor aranybarnára pirultak a tányérok, papírtörlőn lecsepegtetjük és tálaljuk.

A fenti tészta 100 grammja 9,8 gramm szénhidrátot, 237 Kcal-t tartalmaz. Kb. ennyi massza terít be egy-egy bodzavirágot.

Bodzavirág palacsinta bundában
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?