Bár kétfülű, igazi paella-serpenyőm nincs, de enélkül is remekül boldogultam az én paellámmal.
Ez a spanyol nemzeti étel pont olyan, mint a magyar lecsó: szinte minden tájegység, minden család másképp készíti és mindegyik finom. Azt a néhány alap dolgot (fedő nélküli főzés, széles serpenyőben, sokféle zöldség, hús és rizs) próbáltam megtartani, de pl a "kötelező" sáfrányt kihagytam. Így is gyönyörű színe lett! 🙂

 

 

 

Hozzávalók:
500 g csirkeszárny
200 g füstölt kolbász
100-100 g sárgarépa, kaliforniai paprika, zöldborsó és kukorica
2-2 szál újhagyma és zellerszár
1 nagy csokor petrezselyem
250 g bulgur
1 l húsleves
1 ek olaj
2 ek sült csirke fűszerkeverék

A kolbászt karikára vágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a befűszerezett csirkeszárnyakat és 5 percig együtt pirítjuk, majd 1 dl vízzel tovább pároljuk-pirítjuk.
Közben a zöldségeket apróra vágjuk, majd a megpirult húshoz adjuk (a kukorica és borsó kivételével). 5 percig együtt pirítjuk, felöntjük a húslevessel, majd alacsony lángon 30 percig főzzük. Amikor a hús megpirult hozzáadjuk a bulgurt, a zöldborsót és a kukoricát. Szükség szerint kevés vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot, még 15 percig alacsony lángon főzzük, a legvégén az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

1 adag (300 g) étel 28,5 g CH-t és 345 Kcal-t tartalmaz.

Bulgur paella
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..