csilisbab szénhidrát számolássalA csilis bab is családi kedvenc.Biztos van rá olyan recept, ami nem ízfokozós zacskós izéből készül, de én eddig még csak ezt próbáltam. Azért nem kísérletezek mással, mert az egyik legjobb ebben a receptben, hogya kézmosástól a tálalásig elég egy  fél óra.Egy nagyobb lábosban 3 ek olajat forrósítunk, beletesszük a fél kg darált húst és nagy lángon, gyakran kevergetve kissé megpirítjuk. Ha a hús már „morzsás”, félrehúzzuk a tűzről és a 2 zacskó csilisbab port, a 2 doboz babot és a kis doboz kukoricát hozzáborítjuk. Elkeverjük, felöntjük 8 dl vízzel és közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig főzzük. Mire megterítünk, kenyeret vágunk és elővesszük a tejfölt a hűtőből, a kaja el is készül. Nyáron szoktam “bolondítani” kockára vágott piros húsú paprikával.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
darált hús 500 2,0 105,0 40,5 0,0 795
babkonzerv 484 62,9 33,9 1,5 0,0 411
kukoricakonzerv 400 78,0 10,8 2,0 0,0 372
csilisbab por 200 81,2 32,4 22,4 0,0 656
víz 400 0,0 0,0 0,0 0,0 0
olaj 30 0,0 0,0 30,0 0,0 270
összesen 2414 224,1 182,1 96,3 0,0 2504
1 adag 250 23,2 18,9 10,0 0,0 259

Ha hozzáteszünk 2 szelet Lipóti diab. kenyeret, még akkor sem érjük el a 30 g Ch-s étkezést.

Csilis bab
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?