Sok helyen olvastam már spenótos tésztáról és rég tervbe volt véve, hogy kipróbálom én is, így kapva kaptam az alkalmon, amikor megláttam a piacon a friss leveleket. A spenótot főzeléknek is nagyon szeretem, de mivel tészta rajongó vagyok, ez az étel felkerült a kedvenceim listájára.

csirkesspenotos_teszta

Hozzávalók (1 személyre):
1 szelet csirkemell felkockázva (100-120g)
200g tisztított spenót 
0,5 dl rizstejszín
4 gerezd fokhagyma (7g)
só, bors
50g gluténmentes tészta (pl. csicseritészta)
kevés kókuszzsír

A kókuszzsírt felmelegítettem és megpirítottam rajta az apró kockára vágott csirkehúst. Sóval, borssal ízesítettem, hozzákevertem az átnyomott fokhagymát, párszor megkavartam és felöntöttem a tejszínnel. A megmosott és szárától megszabadított spenót leveleket forró vízbe merítettem 1 percre, majd leszűrtem, kicsit kinyomkodtam a levét  és belekevertem a szószba. Jól összeforraltam az egészet.

A tésztát megfőztem és a szószhoz kevertem. Az egész szénhidrát tartalma csicseritésztával számolva 51,3 g, ami picit több, mint az ebédre megengedett mennyiség, ezért ha nem feltétlenül kell az ételnek  gluténmentesnek lennie, akkor szénhidrát csökkentett tésztát javaslok hozzá.