Az egyik családi kedvenc a pulykatorta, vagy csirketorta. Természetesen nem édes, de mivel kerek jénaiban szoktam elkészíteni, tökre tortafazon. Értelemszerűen olyan torta, amilyen húsból épp készítem. Én is szeretem, mert szinte elhanyagolható a szénhidráttartalma, hamar össze lehet rakni, aztán csak betolni a sütőbe és van időnk mással foglalkozni.

Az eredeti recept szerint a felszeletelt pulyka-, vagy csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalukat. Én ezt a lépést egyszer elfelejtettem, aztán azóta ki is hagyom. A különbség a végeredményben csak annyi, hogy a nem-elősütött husi egy kis levet ereszt az összesütésnél, de én ezt szeretem.
A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. A tejfölt a tojással, szerecsendióval, a 2 gerezd összetört fokhagymával és a sóval simára keverjük, a tepsi/ jénai edény alját kikenjük vajjal, vagy margarinnal. A hússzeleteket és a tejfölmasszát felváltva adagoljuk, így megtöltve az edényt, úgy, hogy a felső réteg a tejfölös cucc legyen. A tetejére sajtot reszelünk, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 percen át sütjük.
A családnak rizst, magunknak árpagyöngyöt készítünk köretnek.
súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost kalória (kcal)
Csirkemell 800 4,0 197,6 8,0 880
Tejföl (20%-os) 450 17,5 24,3 90,0 0,0 972
Tojás 1 db 40 0,3 5,4 5,0 0,0 68
Trappista 100 1,6 27,7 28,1 0,0 174
margarin 30 0,1 0,0 21,0 0,0 185
fokhagyma 20 4,6 1,4 0,1 0,1 27
összesen 1440 28,1 256,4 152,2 0,1 2306
1 adag 180 3,5 32,0 19,0 0,1 288
árpagyöngy 50 37,5 4,5 0,5 6 175
Csirketorta gerslivel- vasárnapi ebédnek
Cimke:         

Egy gondolat a “Csirketorta gerslivel- vasárnapi ebédnek” -hoz

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..