Cukkini palacsintatésztában | CH Diéta

A panírozás megúszásának egyik alternatívája a palacsintatésztában sütés. Azt hiszem, ha hússal csináljuk ezt, akkor abból lesz a “párizsiasan”. Odáig még nem vetemedtem, de zöldségfélét sokszor készítek így. Hátránya, hogy nem lehet előredolgozni vele, nem lehet fagyasztani az előkészített darabokat. Előnye, hogy hamar összekutyulja az ember a tésztát- pont annyi idő alatt, amíg az olaj felforrósodik a kellő hőmérsékletre.

Egy nagyobbacska cukkinit meghámoztam, felkarikáztam (még pont az méretű volt, aminek nem kell kikaparni a magjait), lesóztam. Egy serpenyőt 2 cm magasan megtöltöttem étolajjal, feltettem melegedni. A tojást a vízzel, 2 csipet sóval jól elkevertem, majd kis adagokban hozzákevertem annyi lisztet, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjak. Ellenőriztem az olaj hőmérsékletét: egy csepp palacsintatésztát pöttyintettem az olajba. Ha rögtön serceg, fölemelkedik az edény aljáról, megfelelően forró az olaj. A cukkini karikákat egyenként megmerítettem a palacsintatésztában, majd a forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem. 12 darab lett belőle.
  súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Cukkini 500 26,5 7,5 1,0 5,0 160
Kohl’s Kitchen diab. liszt 75 34,4 25,6 0,9 0,0 248
tej 50 2,7 1,7 1,4 0,0 24
tojás 100 0,3 5,4 5,0 0,0 68
víz 100 0,0 0,0 0,0 0,0 0
étolaj 60 0,0 0,0 0,0 0,0 539
összesen 885 63,9 40,2 8,3 5,0 1040
1 adag (4db) 285 20,6 12,9 2,7 1,6 335
Remek fogás egy nagy adag zöldsalátával, vagy főzelék mellé feltétnek is.
Cukkini palacsintatésztában
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?