Furán hangzik? Nekem is. Hónapokkal ezelőtt egy amerikai oldalon olvastam valami tökről, amiből spagettit lehet készíteni, de kicsit fanyalogtam. Aztán pár hete az Uram mesélte, hogy olvasta az újságban, hogy cukkiniből lehet spagettit készíteni.

Pont volt itthon 2 db, úgyhogy másnap kipróbáltam. Tökgyalu híján késsel vágtam föl a tőlem telhető legvékonyabb spagettiszerűségre a cukkinit. A forrásban levő vízbe nem csak sót tettem, hanem 2 ek. 10 %-os ecetet is, hogy ne főjön szét a zöldség és pár percig főztem az egészet. Az olaszos tésztát ezzel “javítottam” föl, duplájára növelve így az adagot, vagy felére csökkentve a szénhidrátmennyiséget. Hát nem klassz?

tömeg szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Darálthús 500 2,5 103,5 26,0 660,0
paradicsom 300 12,0 3,0 0,6 1,5 66,0
kukorica 100 23,6 4,7 1,6 1,5 127,0
összesen 900 38,1 111,2 28,2 3 853
szósz 80 3,4 9,8 2,5 0,2 75,8
sajt 10 0,2 2,7 2,8 0,0 17,4
spagetti 30 22,5 3,6 0,3 4,5 107,4
cukkini 60 3,2 0,9 0,1 0,6 19,2
összesen 180 29,28 17 5,7 5,3 219,8
csak cukkinivel 150 6,8 13,4 5,4 0,8 112,4