Hosszú ideig próbálkoztam hagyományos palacsintát sütni diabetikus lisztből, de nem lett elég vékony és/vagy magas lett a Ch-ja. Ez a verzió a nem vékony, de alacsony ch-s kategóriába tartozik.CH diéta diabetikus amerikai palacsinta

Hozzávalók (12 db-hoz)

20 dkg finomliszt
20 dkg DW zéró-6 lisztkeverék
2 tojás
fél dl étolaj
1 liter víz
fél cs. sütőpor
csipet só
1 ek eritrol

A tojást 1 dl vízzel, az olajjal , sóval és eritrollal elkevertem, hozzáadtam a maradék vizet is. A kétféle lisztet a sütőporral összekevertem, majd fokozatosan adagoltam a tojásos keverékhez. Fél óra pihentetés után 1 dl-nyi adagokat kanalaztam a serpenyőbe és lassú tűzön addig sütöttem az egyik felét, amíg a felső rész széle is megkeményedett. Óvatosan, lapáttal átfordítottam, majd kb 2 percig tovább sütöttem.

Eperrel és saját készítésű vanília fagyival díszítve tálaltam.

1 palacsinta (10 dkg) 10 g Ch-t és 122 g Kcal-t tartalmaz.

1 adag (2 db palacsinta, 5 dkg vanília fagyi, 5 dkg eper) 30 gramm Ch-t és 210 Kcal-t tartalmaz.