Sajtos rúd diabetikus lisztbőlEnnek a sajtos rúdnak az eredetijét a sógorom készítette, teljesen hagyományos finomlisztből. Mivel tudta, hogy én is meg szeretném majd kóstolni, kiszámolta nekem a szénhidrát tartalmát: 3 gramm/db. Teljesen lehidaltam ettől és kóstolgattam is rendesen, mint Micimackó a mézet. 😀
Természetesen a kalória tartalma már nem ilyen csinoska a sok vaj és sajt miatt, szóval fogyókúrához nem ajánlom. 🙂

 

 

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg Dia Wellness sütőliszt
20 dkg reszelt sajt (plusz a szóráshoz még kb. 10 dkg)
1 tojás, só

A végtelenül egyszerű recept a következő:

1-1 arányban sajt, vaj és liszt, valamint némi só. Én most Dia Wellness 50% lisztkeveréket használtam, a lelőhelyeket ITT találod.

A vajat a liszttel és a sóval elmorzsoltam, közben hozzáadagoltam a reszelt sajtot, majd hűtőben pihentettem egy fél órát. Igazából csak azért, mert ahogy a vaj megolvadt, kicsit ragacsos lett a tészta. A hűtőből kivéve sütőpapíron kb. fél cm-es lapot nyújtottam belőle, tojással megkentem a tetejét és vastagon megszórtam még egy adag reszelt sajttal. A 180 fokosra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogós pirosra sült a tetején a sajt.

 

Az eredeti (finomliszttel készült) sajtos rúd 100 grammja 20 gramm szénhidrátot, 352 Kcal-t tartalmaz.

A diabetikus liszttel készült sajtos rúd 100 grammja 9 gramm szénhidrátot, 348 Kcal-t tartalmaz.