A múlt héten kétszer is vettem nagyobb mennyiségű epret. Egy részük ment a fagyasztóba, a többit pedig elég gyorsan eltüntettük a gyerekekkel. De valahogy az utolsó 10-20 szem rendszeresen megmarad, másnapra már nem olyan étvágygerjesztő, hogy megegyük, így turmixot szoktam belőle készíteni.

eperturmix

Hozzávalók:

20 dkg eper
5 dl natúr joghurt
10 g DW negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő

Mindent bele a turmixgépbe, 10 másodperc múlva pedig a habos-édes finomság már fogyasztható is.

1 adag (2 dl) 10 g Ch-t és 114 Kcal-t tartalmaz.

Pár nappal később a fent leírt történet megismétlődött, de a reggelünk sietősre sikerült, így az eperturmix elmaradt. Estére eperkrémlevest készítettem belőle.eperkremleves

Hozzávalók:

20 dkg eper (plusz pár szem a díszítéshez)
5 dl natúr joghurt
1 dl tejszín
2 dl tej
10 g DW negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő
őrölt fahéj és szegfűszeg, vanília, pár csepp citromlé

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, majd tányérba öntve tálaljuk. Eperszemekkel díszíthetjük. Én a gyerekeknek szezámos-mézes szeletet tördeltem bele, nagyon oda voltak tőle. 🙂

1 adag (2 dl) 10g Ch-t és 138 Kcal-t tartalmaz.

Tejmentes változat

Hozzávalók:

20 dkg eper (plusz pár szem a díszítéshez)
2 dl rizstejszín
3 dl rizstej
10 g DW negyedannyi-ugyanannyi cukorhelyettesítő
őrölt fahéj és szegfűszeg, vanília, pár csepp citromlé

Így egy adag (2 dl) 30g Ch-t és 188 Kcal-t tartalmaz.