Ebben a forróságban az ember igyekszik olyan ételeket készíteni, amik a lehető legkevesebb hőtermeléssel járnak. Ez a fetával töltött gomba sem sütőben, hanem minigrillben készült. Épp csak addig volt benn, amíg a sajt kicsit megpirult a tetején.

Négy közepes gombát megmostam, tönkjeiket leválasztottam. Az 5 dkg fetát villával kissé összetörtem, adtam hozzá egy evőkanálnyi vajat, egy fél csokornyi petrezselymet és egy kis borsot. Jól összekevertem, a gombafejekben töltöttem és grillsütőben 5 perc alatt készre sütöttem. Vegyes salátával, joghurtos öntettel tálaltam.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Csiperke 120 4,0 7,1 0,2 6,0 48
Feta 50 0,4 9,5 10,5 0,0 134
Vaj 30 0,2 0,1 24,0 0,0 224
összesen 200 4,5 16,7 34,7 6,0 406

Petrezselyem helyett tehetünk bele kakukkfüvet, majorannát, rozmaringot is.