Ezt a palacsinta receptet egy paleo étrendet követő kollégámtól kaptam. Korábban is próbálkoztam a gesztenye liszttel, de olyan lett a palacsinta, mint egy tojásrántotta. 🙂 Ez viszont finom. Tényleg!

Paleo palacsinta

Hozzávalók (7db):
3 tojás
10 dkg gesztenyeliszt
1 dl szódavíz
200 g reszelt alma
fél tk. fahéj
fél ek. olvasztott kókuszzsír

A hozzávalókat (alma nélkül) csomómentesen elkevertem és hagytam fél órát állni, majd beletettem a reszelt almát is. A palacsinta sütőt külön már nem zsíroztam ki, így is könnyedén feljött és meg lehetett fordítani a palacsintákat. A tészta sűrű, nem lehet úgy szétfolyatni, mint a hagyományos palacsinta tésztát, inkább a merőkanál hátuljával terítettem szét.

Mivel cukor nincs benne, a palacsintákat vékonyan megkentem cukormentes lekvárral (20 g), hogy édesítsem és félbehajtva tálaltam. Így egy palacsinta szénhidrát tartalma 18,1 g. Tízóraira, uzsonnára, vagy egy leves után pont elég.