Régen gyakran sütöttem hagymatortát, de a puha kelt tésztára öntött tejfölös-tojásos szószba sülő hagyma már a múlté. Ez a változat a mellett, hogy finom és laktató, alacsony szénhidrát tartalma miatt vacsorára is fogyasztható.

hagymatorta

Hozzávalók az aljához:
100g cukkini (vagy cukkini-répa vegyesen)
1 db tojás
4 ek szezámmagliszt
csipet só
kis kókuszzsír

A töltelékhez:
kis kókuszzsír
400g hagyma vegyesen (lila, vörös, póré)
40g házi kolbász
2 db tojás
0,5 dl rizstejszín

A cukkinit, répát lereszeltem és kinyomkodtam a levét. Hozzá kevertem a tojást, a sót és a lisztet, majd a kizsírozott kapcsos tortaformába öntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 perc alatt megsütöttem. 18 cm átmérőjű tortaformát használtam hozzá.

Közben a hagymát megpucoltam és felszeleteltem, majd az apróra vágott kolbásszal együtt fél ek kókuszzsíron elkezdtem dinsztelni. Sóval ízesítettem és fedő alatt puhára pároltam, hagytam kicsit kihűlni. 2 tojást lazán villával felvertem, hozzákevertem a rizstejszínt és beletettem a hagymát, majd ráöntöttem a torta alapra a tortaformában. 180 fokon sütöttem 15-20 percig. Kicsit várni kell, hogy meghűljön, de szépen szeletelhető, egy kis salátával tálalva mennyei vacsora.

Az egész adag szénhidrát tartalma 51,7g. Nekem salátával elég volt a negyede is, így egy adag 12,9 g szénhidrátot tartalmaz.