Másképp, mert sikerült megint két alacsony szénhidrát tartalmú étel receptjét mixelnem. Egy gombafasírt receptjét és Adrienn cukkinifasírtját ötvöztem. Bár ez utóbbit csak hírből hallottam (köhömm, várom a receptedet, ha olvasod! 😉 ).
Szóval, én ezt alkottam belőle.

 

 

Fél kg gombát, 2 cukkinit, 1 giga répát vastag lyukú reszelőn lereszeltem (choppert akaroook az elromlott helyett!, ezt meg Neked mondom, kedves Uram 😀 ), egy mini hagymát apróra vágtam. Az összes zöldséget serpenyőben egy ek só, némi bors és 2 gerezd fokhagyma társaságában pároltam addig, amíg a leve el nem főtt.

Közben 10 dkg zabpelyhet beáztattam meleg sós vízbe, majd kb. 5 perc múlva leszűrtem. Összekevertem a zabpelyhet a zöldségekkel, 1 egész tojást és 2 csokor petrezselyem zöldet adtam hozzá, majd jól összekevertem az egészet. Muffinsütő formába töltöttem (11 nagyobb lett belőle) és 190 fokon 30 perc alatt megsütöttem. A gyerekek krumplipürével ették, én madársalátás salátával 😀 és sajtos-tejfölös öntettel.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Gomba 500 16,5 29,5 1,0 25,0 200
Cukkini 200 10,6 3,0 0,4 2,0 64
Sárgarépa 80 6,5 1,0 0,2 0,8 28
Zabpehely 100 64,3 14,4 6,8 1,0 376
Tojás 100 0,3 5,4 5,0 0,0 68
Hagyma 50 4,2 0,6 0,1 0,4 20
összesen 1030 102,3 53,9 13,4 29,2 756
1 adag 100 9,9 5,2 1,3 2,8 73

 

Gombafasírt kicsit másképp
Cimke:     

2 thoughts on “Gombafasírt kicsit másképp

  • 2012. április 7. at 19:27
    Permalink

    Szia! Kipróbáltam, nagyon finom. Másodszorra kicsit átvariáltam. 1 cukkini, 1 közepes zeller, 2 kis sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér reszelve, a serpenyőbe zöldségek mellé babérlevél, szerecsendió, oregano, bazsalikom. A többi munkafolyamat ugyanúgy ment, mint az eredeti receptben. Így is jó:) Rita

    • 2012. április 7. at 20:32
      Permalink

      Rita, örülök, hogy ízlett:) Klassz a variációd, legközelebb kipróbálom (zeller nélkül, mert Virágom allergiás rá). Az a jó ebben, hogy kb. “mi van a hűtőben” alapon lehet variálni 🙂

Vélemény, hozzászólás?