Amikor megvettem a gombát, még nem tudtam, mit fogok belőle készíteni, aztán Gordon Ramsay este épp Wellington bélszínt készített a tévében és aztán ebből jött az ötlet, hogy valami hasonló gombakrémet kreálok belőle.

Gombakremes-csirkemellrolad

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé (80 dkg)
30 dkg gomba
1 kis fej hagyma (7 dkg)
2 gerezd fokhagyma
6 szelet (18 dkg) bacon
15 dkg hajdina
só, bors

A salátához:
1 kg káposzta
15 dkg sárgarépa
2 db (20 dkg) paradicsom
1 db (10 dkg) paprika
só, bors, ecet, eritrol

A gombát megmostam, nagyobb darabokra vágtam, majd bedobtam a késes betétű robotgépbe és apróra daráltam. Közben a hagymát apróra vágtam és egy evőkanálnyi olajon elkezdtem pirítani. Amikor opálossá vált, hozzáadtam a darált gombát, kevés sót, borsot és addig pároltam, amíg a gombapép besűrűsödött. A legvégén 2 gerezd fokhagymát is nyomtam bele. A csirkemelleket megmostam, 3-3 nagy szeletre vágtam, sóval, borssal meghintettem, majd a gombakrémmel megkentem, feltekertem, végül a bacont is köré kanyarítottam. 200 fokos sütőben lefedve 40 percig pároltam, majd az alufólia nélkül még 15 percig pirítottam.

Amíg sült a hús, elkészítettem a hajdinát. Most csináltam először, nem is tudtam, pontosan hogyan kell elkészíteni, így maradtam a megérzésnél, hogy a rizshez hasonlóan fogom csinálni. Egy evőkanálnyi olajon, kevergetve pirítottam, majd fél liter vízzel felöntöttem, megsóztam és addig főztem, amíg a vizet magába szívta.

A salátát még előző nap készítettem. Az új káposztát, sárgarépát és paprikát legyalultam, a paradicsomot nagyon vékony félkarikákra vágtam (uborka csak azért nem került bele, mert nem volt itthon). Lesóztam és összekevertem a zöldségeket, elkészítettem a salátalevet és felöntöttem vele a salátát. Hűtőben 1-2 hétig eláll.

 

1 adag: 2 db csirkerolád, a hajdina negyede (150 g) és 20 dkg káposztasaláta 37 gramm Ch-t és 690 Kcal-t tartalmaz.