Imádom a grízes tésztát és a káposztás tésztát! Az előbbit hagyjuk, könnybe lábad a szemem, ha rágondolok 🙂 A gríz és a tészta együtt már letális dózis szénhidrátot jelent, szóval igyekszem nem gondolni rá.
De a káposztás tészta, na az még belefér a diétába, ha ügyeskedek egy kicsit 😀 Apró bibi a dologban, hogy a családból csak én vagyok oda érte, egymagamra meg ritkán főzök. A barátnőméknél ugyanez a helyzet, úgyhogy a káposztás tészta készítés és  evés egy jó indok arra, hogy találkozzunk 🙂

Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta

4 dkg fruktóz
5 dkg eritrol
5 ml étolaj
10 dkg DW diabetikus tészta vagy
10 dkg DW paleolit tészta

A káposztát nagylukú reszelőn lereszeltem, kicsit lesóztam és állni hagytam. Közben két evőkanálnyi fruktózt egy evőkanál olajon megkaramellizáltam.
Fruktózt ritkán használok, de a diabétesz-kompatibilis cukorfélék közül ez az egy karamellizálódik, így kénytelen vagyok legalább egy keveset használni belőle.
Feltettem a tésztának a vizet, hozzáadtam a karamellizált fruktózhoz a kinyomkodott reszelt káposztát, adtam hozzá egy kevés borsot és lassú tűzön, kevergetve puhára pároltam. A 20 dkg tésztát kifőztem, leszűrtem, hozzákevertem a káposzta harmadát, megszórtam 1-1 evőkanál eritrollal és a barátnőmmel csúnyán belakmároztunk belőle. 🙂

1 adag (10 dkg Dia Wellness diabetikus tészta és a káposzta hatoda) 53,6 g Ch-t és 392 Kcal-t tartalmaz.

1 adag (10 dkg Dia Wellness paleolit tészta és a káposzta hatoda) 41,6 g Ch-t és 368 Kcal-t tartalmaz.