CH DIÉTA Karácsonyi puding szénhidrát számolással | CH Diéta

Angolos pudinggal még sosem próbálkoztam ezelőtt, talán ez a recept sem a klasszikus verzió. Most is a 19 éves kislányomra bíztam a feladatot, hadd gyakoroljon kicsit 🙂 Nem sült fel vele. Szép is lett, jó is lett!

A 3-3 dkg vajat és Dia Wellness 50%-os lisztet felmelegítjük egy edényben, hozzáadunk 2 dl tejet és a 3 dkg cukrozatlan kakaóport. Állandó keverés mellett addig főzzük kis lángon, amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az 10 g por édesítőszert, 5-5 dkg mazsolát és diót, majd  egyenként a 3 db tojás sárgáját és legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Vaj 30 0,2 0,1 24,0 0,0 224
DW 50% 30 10,2 7,7 2,0 7,6 106
Tej 200 10,6 6,8 5,6 0,0 96
Kakaó 30 9,7 6,4 5,7 0,0 116
Tojás 3 0,9 16,2 15,0 0,0 204
Édesítő por 10 8,5 0,0 0,0 34,0 34
Mazsola 50 32,5 1,2 0,3 2,5 147
Dió 50 5,9 9,3 0,0 1,4 327
összesen 403 78,5 47,7 52,5 45,5 1253
1 adag 70 13,6 8,3 9,1 7,9 218

A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglóf formába öntjük, vízzel 1 cm magasan megtöltött tepsibe állítjuk és a170 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Hana mindezt a tűzhelyen készíti el: lábosban vizet forral és erre a vízgőzre teszi a kuglóf formát. 40 perc alatt párolódik- sül készre. Ezidő alatt elkészíthetjük a borsodót.

2 tojást 3 ek édesítőszerrel és 1 kk Dia Wellness 50%-os liszttel simára keverünk, hozzáadunk 3 dl fehérbort és 3 dl vizet, majd összeforraljuk.

A pudingot felfordítva kiborítjuk egy tányérra/tálcára, a borsodót mellé tálaljuk egy szép tálban. Mindenki tányérjára vágunk egy szelet pudingot, és öntünk köré meleg borsodót.

(Én most a borsodót kihagytam, így is isteni lett, a gyerekek is imádták. Savanykás gyümölcsöntettel, diabetikus vaníliafagylattal is el tudom képzelni, hmmm.)

Karácsonyi puding {Hanától}
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?