Nem rajongok a disznóhúsért, de ez a szűzpecsenye (illetve általában a szűzpecseny) kivétel. Jól fűszerezve és omlósra elkészítve szívesen megeszem. Ezt a receptet Posta Renáta paleolit szakácskönyvében találtam. Nehéz volt tartanom magam a receptben leírtakohoz, soknak tűnt a fűszer, de a végeredmény tényleg csodás.

szuzpecseny

Hozzávalók (2-3 személyre):
30 dkg sertésszűz
2 ek. kókuszzsír
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek. pirospaprika
1 ek. morzsolt oregánó
1 babérlevél
só, bors
10 dkg füstölt kolbász (házi, ha lehet)
120g csicseri tarhonya (én azért ezt választottam, mert gluténmentes, de e helyett más köretet is készíthetünk)

A húst kockákra vágtam és a fokhagymával együtt a felmelegített kókuszzsírra dobram. Átforgattam néhányszor, majd hozzákevertem a fűszereket és felöntöttem kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároltam 10-15 percig. Hozzákevertem a kolbász karikákat is és puhára főztem. Csicseri tarhonyát főztem mellé köretnek. Az egész adag szűzpecsenyének 6,2 g a szénhidrát tartalma, körettel együtt egy adag összesen 42,1 g. Ebédre tökéletes!