Bármilyen diéta legnehezebb része – szerintem – a kenyér. Én legalábbis régebben kenyeret kenyérrel ettem… A múltkor a kedvenc bioboltomban keresgélve rátaláltam egy mindenmentes lisztkeverékre, és bevált!

minden mentes zsömle

 

Hozzávalók 7db kisebb zsemléhez:
250g Glutenix élesztőmentes kenyér lisztkeverék
2,5 dl víz
1 csapott tk. só
1 ek. kókuszzsír vagy olaj

Az egészet összekevertem egy tálban, zsömiket formáztam belőle és 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem.

Első alkalommal kicsit furcsán néztek ki, mert hó fehér maradt a tetejük. Megsültek, de nem voltak bizalom gerjesztőek. Így másodszorra kókuszolajos kézzel formáztam a zsömiket, így lettek ilyen gyönyörű világos barnák.

Harmadszorra még egy kis ízesítést is kevertem a tésztához, fokhagyma granulátumot, szárított vöröshagymát, vagy szárított paradicsomot. Mesésen feldobják az ízét.

Egy zsömi szénhidrát tartalma elég magas, 25,5 g ezért jól meg kell válogatni, hogy mit eszünk mellé, de néha azért ez is belefér. 🙂