Egy újabb leves és egy újabb étel, amit a lányommal főzettem meg. 🙂 Ha valami érdekesre vágyunk, érdemes kipróbálni: nekem nagyon ízlett, legközelebb a tojások felvert habjából készítek majd hozzá olyan “párnácskákat”, mint amiket a madártejhez szoktam.1 nagyobb narancsot megpucolunk, kifilézzük (fehér héját levágjuk, a gerezdekből a gyümölcshúst kivágjuk), felkockázzuk és fél dl rummal meglocsoljuk.Cukrozott narancshéjat készítünk az ITT leírtak alapján, majd a narancsos cukorszirupból 1 evőkanálnyit (15 g) egy lábosba teszünk, hozzáadjuk fél citrom levét, 4 dl Update1 narancsitalt, a reszelt citromhéjat és a fűszereket (3 szem szegfűszeg, egy kisebb darab fahéj). 5 percig lassan forraljuk, majd még 5 percig lefedve pihentetjük, végül leszűrjük. Közben fél dl tejszínben simára keverünk 2 tojás sárgáját, amit folyamatos keverés közben a leszűrt leveshez adunk, majd 5 percig kevergetve lassan főzzük, végül a felkockázott rumos narancskockákat is hozzáadjuk és tálalunk.

súly (g) Ch (g) feh. (g) zsír (g) rost (g) Kcal
narancs 84 7,1 0,5 1,3 0,4 34
u1 narancsital 400 5,2 0,0 0,0 0,0 24
tejszín 50 1,5 1,3 15,0 0,0 87
cukr.narancshéj 40 2,0 2,0 0,0 0,0 5
rum 50 0,0 0,0 0,0 0,0 16
tojássárgája 2 2,6 0,0 0,0 0,0 12
összesen 624 18,4 3,8 16,3 0,4 177
1 adag 200 6,1 1,2 5,4 0,1 59