A házi készítésű babapiskótából tiramisut készítettem az alábbi recept szerint:

1 tábla (100 g-os) diabetikus étcsokoládét megolvasztottam, majd 4 tojás sárgáját és a 25 dkg mascarponét hozzákevertem (érdemes szobahőmérsékletre melegíteni az utóbbit, hogy a csoki ne dermedjen vissza keveréskor), aztán 1 narancs lereszelt héját és némi folyékony édesítőszert tettem bele. Végül a tojások felvert habjával lazítottam a krémet. A babapiskótákat a fél dl rummal elkevert Update1-es narancsitalba merítettem (tényleg csak egy pillanatra!), kiraktam vele egy csinosabb tál alját, rárétegeztem a krémet, majd az egészet addig ismételtem, amíg a résztvevők el nem fogytak (konkrétan 2 réteg lett csak). A tetejére természetesen krém került, amit megszórtam kakaóporral és egy kevés cukrozott narancshéjjal.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
piskóta 260 104,5 104,5 161,2 133,9 9
diab. Étcsoki 100 41,0 5,4 41,5 7,0 574
mascarpone 250 7,5 20,0 87,5 0,0 1050
Narancs 200 17,0 1,2 3,0 1,0 80
édesítő por 15 14,1 0,2 0,0 57,0 57
tojás 160 1,2 21,6 20,0 0,0 270
kakaópor 30 9,7 6,4 5,7 0,0 116
összesen 1015 130,7 95,0 219,7 116,5 2150
1 adag 100 12,2 8,9 20,6 10,9 201

 

Narancsos tiramisu- alacsony Ch, magas élvezeti érték 🙂
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..