Ez a saláta könnyű és finom, de igen fokhagymás. Hogy az ízek összeérjenek, érdemes a hűtőben pár órát pihentetni, ezért én előző este el szoktam készíteni.

padlizsansalata

A recept nem saját ötlet, egy kedves ismerősöm, Eszter szokta készíteni. Nem biztos, hogy pont ugyanígy, de az íze hasonló.

Hozzávalók:

1 közepes padlizsán (400 g nyersen)
120 g lilahagyma
100 g paradicsom
200 g paprika (én kápia paprikát használtam)
3 gerezd fokhagyma felszeletelve
1 ek. olaj
só, fél tk. sült hús fűszerkeverék

A padlizsánt jól megmostam, megszúrkáltam hústűvel és 180-200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöttem. A szúrkálást nem érdemes kihagyni, mert egy órás sütő pucolás lehet az eredménye… Közben a hagymát és a paprikát csíkokra vágtam, a paradicsomot felkockáztam. Az olajat felmelegítettem, rádobtam a zöldségeket és addig sütöttem, míg kissé megpuhultak.

Amikor a padlizsán megsült és kihűlt, a végeit levágtam és a héját lehúztam, majd felkockáztam. Hozzákevertem a zöldségekhez és a fűszerekkel ízesítettem. Jól összeforgattam és kész is. Ez a mennyiség két főnek elegendő, így egy bőséges adag 20,9 g szénhidrátot tartalmaz. Egy szelet sült csirkével pompás ebéd vagy vacsora.