Egészen mostanáig nem tudtam palacsintát sütni, mert az olyan családi receptek, hogy „érzéssel” öntsem fel szódával és hasonlók nem voltak elég pontosak a sikerhez. De végre találtam egyet, amivel a gyerekeim nagy örömére rögtön elsőre tökéletes palacsintát tudtam sütni. Íme.

Hozzávalók 15 db palacsintához:
2 db tojás
200 g liszt (én királybúza lisztet használtam, mert jobban hasonlít a fehér liszthez, mint a tönkölybúza liszt, de egészségesebb és alacsonyabb a szénhidrát tartalma)
csipet só
5 dl szódavíz
0,5 dl olaj

A lisztet átszitáltam és úgy kevertem a többi hozzávalóval csomómentesre. Hagytam 30 percet állni sütés előtt. Csak az első palacsintánál kellett kikenni a palacsintasütőt olajjal, a többihez már elegendő volt, amit a tésztába kevertem. 15 darab lett belőle, így egy palacsinta szénhidrát tartalma töltelék nélkül 8,8 g.

Anita 20 dkg DW 50%-os lisztkeverékkel készítette el a palacsintákat. 12 darab lett belőle, így egy palacsinta 6 g Ch-t és 120 Kcal-t tartalmaz.