Egyik kedvencem volt idén nyáron, talán, mert sokat voltam Anyunál, aki a világon a legfinomabbra készíti a paradicsom salátát.

Nem mondom, az enyém is elfogyott, pedig elég rendes mennyiséget csináltam, de akkor sem volt a másik közelében sem.

Hozzávalók:

1 kg érett paradicsom
1 közepes fej lila hagyma (10 dkg), de lehet kettő is
kb. fél dl ecet, 1 ek só és 1 ek (15 g) eritrol
5 dkg zeller

A paradicsomokat kb. 3 mm-es karikára, vagy félkarikára vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk. Egy tálba rétegezzük a két alkotórészt, felváltva, majd a tetejét megszórjuk a finomra reszelt zellerrel (ez utóbbi elhagyható, vagy szárzellerrel helyettesíthető).
Elkészítjük a salátalevet: az ecetet, sót és cukorpótlót (vagy édesítőszert) 8 dl- 1 l vízben feloldjuk és a salátára öntjük. Legalább egy órán át a hűtőben hagyjuk összeérni.

Gyakorlatilag elhanyagolható mind a kalória, mind a Ch tartalma, de azért ide írom:
2,3 g Ch és 12 Kcal/ 100 g