Már a brokkoli krémlevesnél említettem, hogy a legkisebbem kedvence ez a zöldségféle. Élete első mondata (kb. másfél évesen) is így hangzott: “Kéjem a bjokkolikjémlevesemeeet!” 🙂 Gyakorlatilag bármilyen formában megeszi, a legegyszerűbb elkészítési módja a “mártogatós”: a brokkoli rózsákat sós vízben megfőzöm, tartármártást, vagy joghurtos öntetet készítek hozzá. A gyermekek pedig kicsi kacsójukkal mártogatják-harapdálják, amíg csak van 🙂
Jut eszembe! Míg a krémleveshez jó a fagyasztott brokkoli is, ehhez és a rakott brokkolihoz is sokkal megfelelőbb a friss zöldség: nem csak több tápanyag marad benne, hanem jobb a tartása is, nem fő túl puhára.

A nagy találmányom nem különbözik semmiben a rakott karfioltól, csak színében más. Az elkészítés menete ITT található.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Brokkoli 700 14,7 23,1 1,4 5,6 168
Tejföl 450 18 15,3 54 0 639
Sajt 60 1 16,6 16,9 0 104
Mustár 30 1,4 1,5 1,9 0 28
Tojássárgája 1 0,1 2,4 4,9 0 54
Olaj 40 0 0 40 0 360
Zs.morzsa 100 73,3 10,2 0 1,2 343
összesen 1381 108,5 69,1 119,1 6,8 1696
1 adag 400 31,4 20,0 34,5 2,0 491

Húsimádók 20 dkg, kockára vágott füstölt sonkával bolondíthatják.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Brokkoli 700 14,7 23,1 1,4 5,6 168
Tejföl 450 18 15,3 54 0 639
Sajt 60 1 16,6 16,9 0 104
Mustár 30 1,4 1,5 1,9 0 28
Tojássárgája 1 0,1 2,4 4,9 0 54
Olaj 40 0 0 40 0 360
Zs.morzsa 100 73,3 10,2 0 1,2 343
Füstölt sonka 100 0,1 16,8 0,0 3,0 486
összesen 1481 108,6 85,9 119,1 9,8 2182
1 adag 400 29,3 23,2 32,2 2,6 589
Rakott brokkoli
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?