Sajtos muffin képeEbben a borongós időben mindig megjön a kedvem a sütéshez. Bogi lányom napok (na jó, hetek) óta nyaggat, hogy csináljunk sajtos muffint. Most nekiálltam, és….megcsináltattam vele! 😀 

A recept halál egyszerű, igazi amerikai, csészés (bögrés): a hozzávalókat csak össze kell kutyulni és muffin formában ki kell sütni. A mi esetünkben a bögrés sütik nem valami nyerők, mert súlyt mérni, azt KELL.

 

Hozzávalók (eredeti recept szerint):

2 csésze liszt
1 ek cukor
1,5 ek só
1 ek sütőpor
1,5 csésze tej
1,5 csésze reszelt sajt
0,5 csésze olaj/olvasztott vaj
1 tojás 

Hozzávalók diabetikus tésztához:

160 g Dia Wellness zéró 6 liszt
180 g finomliszt
20 g por édesítő/xilit
245 g tej
150 g reszelt sajt
0,5 dl olaj/olvasztott vaj
20 g sütőpor
1,5 ek só
1 tojás

24 darab közepes (4-5 cm átmérőjű) muffin lett belőle.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
DW zéró 6 160 9,6 47,2 23,0 57,1 549
Finomliszt 180 137,3 22,1 2,3 8,1 662
Olivaolaj 50 0,0 0,0 50,0 0,0 450
Tej (2,8) 245 13,0 8,3 6,9 0,0 118
Sajt 150 2,4 41,6 42,2 0,0 566
Édesítő por 20 17,0 0,0 0,0 0,0 68
Tojás (1 db) 40 0,3 5,4 5,0 0,0 68
Sütőpor 20 3,4 0,0 0,0 0,0 14
összesen 925 183,1 124,6 129,3 65,2 2494
1 adag 37 7,3 5,0 5,2 2,6 100

A liszteket egy nagyobb tálban összekeverjük, a sajt 2/3-át, a sót, édesítőszert és a sütőport is hozzáadjuk, majd a nedves hozzávalókat is beletesszük: először a tojást, olajat, majd végén a tejet, fokozatosan adagolva. A végeredmény egy nokedlinél sűrűbb tészta lesz, amit kibélelt muffin formába töltünk. A muffinok tetejét sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.

Sajtos muffin
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?