Azt már többször emlegettem, hogy imádom a tavaszt és nagyon szeretek piacra járni. A múlt héten is így jött az egyik vacsora-ötlet: megláttam a csokorba kötött kis gyönyörűségeket és megkívántam őket. 🙂 Vacsorára készítettem el, ketten ettünk belőle a férjemmel.

A spárgák alsó végeit letördelem, majd lobogó sós vízbe dobom és 5 percig főzöm. Közben 10 deka sajtot megreszelek és a sütőt előmelegítem. A spárgákat az 5 perc elteltével hideg (jeges) vízbe dobom, lecsepegtetem. Vastagságtól függően 4-6 darabot összefogok, 1-1 vékony szelet füstölt szalonnába tekerem, tepsibe fektetem a csokrokat. A végén a reszelt sajttal jó vastagon megszórom és addig sütöm forró sütőben, amíg a sajt rápirul a spárgákra.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Spárga 500 10,0 10,0 0,0 0,0 400
Füstölt szalonna 150 0,2 25,2 69,8 729,0 0
Sajt 100 1,6 27,7 28,1 0,0 377
összesen 750 11,8 62,9 97,9 729,0 777
1 adag 300 4,7 25,2 39,1 291,6 311

Tartármártással, vagy fokhagymás-joghurtos öntettel és pirítóssal tálalom.

(Nem kaja mellé való info: ha most eszel majd először spárgát, ne lepődj meg, ha utána a vizeleted “megillatosodik”. Van, aki érzi ezt a szagot, mások nem. 2-3 pisilés után elmúlik! :D)

Sajttal sült spárga
Cimke:             

Egy gondolat a “Sajttal sült spárga” -hoz

Vélemény, hozzászólás?