Különleges, érdekes leves, amiben a jelentős mennyiségű cukrot édesítőszerre cserélve egy cukorbeteg-barát ünnepi fogást varázsolhatunk. 

A 3 szelet Slimm kenyeret megpirítjuk, ledaráljuk, hozzákeverjük a darált mandulát, 12 g édesítőport (vagy eritrolt, xilitet), 4 dkg vajat, felöntjük 1 dl tejjel, majd lassú tűzön fél órán át főzzük. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen odaég! (Nekem kellett még 1 dl tej bele, mert nagyon sűrűnek találtam) Végül 2 tojássárgáját kicsit fölverünk egy levesestálban és a levest lassan hozzákeverjük. Őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Mandula 300 20,4 82,8 156,6 11,1 1881
Édesítő por 12 10,2 0,0 0,0 0,0 41
Slimm kenyér 60 20,4 6,6 0,6 6,6 126
Vaj 40 0,2 0,2 32,0 0,0 298
Tej 200 5,3 3,4 2,8 0,0 48
2 tojássárgája 40 0,2 4,8 9,8 0,0 108
összesen 552 56,7 97,8 201,8 17,7 2502
1 adag 90 9,2 15,9 32,9 2,9 408