Még talán akad a piacon spárga, így gyorsan elkészíthető tésztás ételt varázsolhatunk az asztalra. Spárga helyett cukkinivel, brokkolival is isteni!

Feltettem a tészta vizét forrni. A spárgát megpucoltam, 3-4 darabra vágtam (kb. 3 cm-esekre). Lobogó sós vízbe dobtam, 3 percig főztem, majd hideg vízzel leöblítettem.
Közben felkockáztam 10 dkg húsos szalonnát, zsírjára pirítottam, rádobtam a spárgát, 1 gerezd fokhagymával, kiskanálnyi kakukkfűvel és borssal ízesítettem.
A megfőtt, leszűrt Dia Wellness tésztát hozzákevertem a szalonnás-spárgás cucchoz, kicsit összepirítottam. Tálalás előtt kevés parmezánt reszeltem rá.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Spárga 300 6,0 6,0 0,0 0,0 160
DW tészta 150 50,9 34,5 3,2 0,0 361
Szalonna 50 0,1 8,4 23,3 0,0 342
Parmezán 30 0,5 8,0 8,7 0,0 116
összesen 530 66,5 56,9 35,1 0,0 835
1 adag 250 31,3 26,9 16,5 0,0 391