Sült cékla- olcsó és szénhidrát szegény köret | CH Diéta

Újabb piaci szerzeményből készített étel. Én is, ahogy szerintem sokan mások, a céklát ecetes savanyúságként eszik, de most egyszerűen nem bírtam ellenállni a gyönyörű lila gyökereknek. Vettem egy kötegnyit (4 db-ot), aztán itthon próbáltam receptet keresni hozzá. Volt egy elképzelésem, azt mixeltem a talált receptekkel.sült cékla képeA céklák szárát a gumó fölött 2-3 cm-rel levágjuk, majd a gumókat körömkefével alaposan megsikáljuk (érdemes gumikesztyűt húzni, mert megfogja a bőrünket) és hosszában kettészeljük. Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi olívaolajat öntünk, majd vágott felükkel lefelé beletesszük a céklákat. Közben sóval, pici borssal és egy szál rozmaring összevagdalt leveleivel ízesítjük. Amikor megkaramellizálódott a cékla lapos oldala, fél dl vízzel óvatosan felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk (ez van vagy fél óra, 40 perc is). Ha a víz eltűnik alóla, pótoljuk! Végül elforraljuk a vizet róla és 2-3 ek balzsamecettel meglocsoljuk. Megvárjuk, amíg az ecet beforr, besűrűsödik, majd tálaljuk.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
cékla 400 20,0 6,8 0,8 8,0 160
olivaolaj 10 0,0 0,0 10,0 0,0 89
balzsamecet 15 2,8 0,2 0,0 0,0 14
összesen 425 22,8 7,0 10,8 8,0 263
1 adag 150 8,0 2,5 3,8 2,8 93
Az egyszerű grillezett zöldséges natúr csirkeszeleteket fantasztikusan feldobta különleges, kicsit mediterrán ízvilágával és gyönyörűséges színével.

Sült cékla- olcsó és szénhidrát szegény köret
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?