Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem nagyon szeretek mosogatni. És, bár tény, hogy van mosogatógépünk, a tepsiket valahogy mindig kézzel kell elmosni. Ezért használok a sütiknél sütőpapírt, a sült húsokat, zöldségeket pedig gyakran teszem sütőzsákba. A képen látható ebéd is így készült.

Az egyik zsákba betettem a megmosott, befűszerezett csirkecombokat (só, bors, köménymag), hozzáraktam a négyfelé vágott 2 kis fej hagymát és a gáztepsibe fektettem. A zsákokat ne felejtsd el megszurkálni 6-8 helyen! Ha ez kimarad, akkor a forró levegőtől egy idő után kidurran a zsák és az egész sütőt takaríthatod.
A 180 fokos sütőbe toltam és előkészítettem a zöldségeket. Az a negyed óra-20 perc előny, amit így a combok kaptak, pont elég volt ahhoz, hogy a körettel egyszerre legyenek készen.

A brokkolit megmostam, kisebb darabokra szedtem, a répát, karalábét, krumplit megpucoltam és nagyjából egyforma darabokra vágtam. A zsákba tettem, megfűszereztem és egy ek. olívaolajjal és 2 ek. vízzel meglocsoltam a zöldségeket. A tepsi másik felébe fektettem a zsákot és a hússal együtt még fél órát sütöttem.

Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, óvatosan kivágtam a zsákok oldalát (ami ilyenkor a teteje), a felvagdosott-kimagozott almákat és a 2 szál újhagymát elosztottam a zöldségek és a hús között, majd még 10 percre visszatoltam a sütőbe. Ennyi idő alatt a hagyma-alma pont kellemesre puhult, a hús kapott egy kis pírt és a zöldségeken is kellemes szaft maradt.

Vöröshagyma 100 8.3 1.2 0.1 0.7 39
Sárgarépa 200 16.2 2.4 0.4 2.0 70
Brokkoli 500 10.5 16.5 1.0 4.0 120
Karalábé 200 13.8 4.2 0.4 1.6 76
Burgonya 200 36.8 5.0 0.4 1.2 170
Alma 200 14.0 0.8 0.8 2.6 60
összesen 1400 99.6 30.1 3.1 12.1 535
1 adag 350 24.9 7.5 0.8 3.0 134

Egy 15 dkg-os csirkecomb és hozzá 35 dkg (nyersen mért!) zöldség össz. 26 g Ch-t és 230 Kcalt. tartalmaz