Egy ritka csemege, amit Szilveszterre ajánlunk. A puhára főtt malacfüleket panírozzuk és frissen-melegen, füszeres tartár szószba mártogatva  jóízűen elfogyasztjuk 🙂

mf2

Hozzávalók személyenként:
1 db (10 dkg) nyers disznófül
3 g liszt
1/3 tojás
4 g zsemlemorzsa
4 g szezámmag

Elkészítés

Abálás: Víz, 10 szem fekete bors. 2 gerezd fokhagyma, só.

A megtisztított füleket kb. 2 órán át lassú tűzön abáljuk . Amikor puhára főtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és  2 cm széles csíkokra vágjuk. (A levéből akár kocsonya is készülhet. Díszítésnek főzzünk a lébe sárgarépa karikákat.)

Panírozás: a füleket sózzuk, borsozzuk és lisztben megforgatjuk. Felvert tojásban, majd szezámmaggal kevert prézliben megforgatjuk. Forró olajban aranyszínüre sütjük.

Füszeres tartár mártás: 1 rész majonéz, 2 rész tejföl. Apróra vágott csemege vagy ecetes uborka. Mustár, fokhagyma por, édesítő szer só, bors, kevés cayenne bors. A hozzávalókat összedolgozzuk, hűtjük.

1 adag malacfül 10 g szénhidrátot és 360 Kcal-t tartalmaz

 

És a ráadás…

Elkészítettük az étel húsvéti verzióját is! Íme:

Meglepi Húsvétra :)

A megfejtéseket kérjük a szerkesztőség címére küldeni 🙂