Ha valaki pár héttel ezelőtt azt mondja, hogy lehet túró nélkül körözöttet készíteni, biztosan kinevetem, de legalábbis legyintek, hogy az biztos nem olyan. Közeben annyi helyen olvastam, hogy az áztatott magokból egész hasonló ízvilágot el lehet érni, hogy muszáj volt kipróbálnom. Jelentem, lehet túró nélkül körözöttet készíteni, senki ne nevessen rajta!

tejmentes_korozott

Hozzávalók:
50 g mandula (24 órát a hűtőben áztatva)egy kis fej lilahagyma
1 ek. kókuszzsír
só, pirospaprika, őrölt kömény

Az áztatott mandulát leszűrtem és a többi hozzávalóval együtt a turmixgépbe tettem. Addig kevertem, míg krémes állagú nem lett. Az ízesítése nagyon egyszerű, igyekeztem az általam szeretett körözött ízt megidézni. Puffasztott rizzsel és zöldségekkel ettem, de akinek nem szükséges, hogy gluténmentes legyen, az kenheti szénhidrátcsökkentett kenyérre is. Ez az adag 4 kisebb szeletre elegendő. A teljes adag körözött szénhidrát tartalma 6,5 g.