Ezt a receptet az anyósom találta ki nekem. Mindig gondban van, hogy mit főzzön, mikor minket lát vendégül a „speciális igényeim” miatt. Ez annyira ízlett, hogy most már itthon is főzöm. Ráadásul gyorsan kész van, bármikor hétköznap is elkészíthető. Kezdő szakácsoknak is ajánlom!

kukoricascsirke

Hozzávalók:

400 g csirkemell csíkokra vágva
1 kis doboz kukoricakonzerv (cukormentes)
2 dl rizstejszín
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
1 ek. kókuszzsír
só, bors

A zsírt felmelegítem és rádobom a hagymát pirulni. Ha már üveges, ráteszem a húst és kavargatva megsütöm. Közben sózom, borsozom és hozzáteszem a reszelt fokhagymát. Fedő alatt főzöm kicsit, majd mehet rá a rizstejszín és a kukorica. Összeforralom, ízesítem még a fűszerekkel ha szükséges, hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet és kész is. Három adag az egész, így egy adag 26 g CH-t tartalmaz.

Ugyanez kukorica helyett brokkolival is elkészíthető, így egy adag CH tartalma 23 g lesz.

Köretként egy kis adag kölest, vagy friss salátát javasolok hozzá.