A címmel ellentétben nem nevezhetem töltött paprikának az alábbi receptet, mivel sosem készítem paprikával. Nem spórolásból, egyszerűen a családból senki nem szereti a főtt paprikát. Azért a hozzávaló listába kettőt beírok, hátha valaki így készítené.:)

töltött paprika szénhidrát tartalom

Hozzávalók

40 dkg sűrített paradicsom
3 dkg liszt (finom, Ch csökkentett vagy gluténmentes)
3 ek olaj
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
10 dkg vöröshagyma
2 db TV paprika
1 tojás
só, bors, piros paprika

A bögrényi rizst kissé megpirítom, sózom és 2 bögrényi vízzel felöntöm. Amikor felforrt, takarékon, fedő alatt 5 percig főzöm, majd lezárom alatta a gázt és 15 percig pihentetem. Ezalatt magába szívja a vizet. A fél kg darált húst egy tálba teszem, hozzáadok 1 kk sót, egy kis fej hagymát összekockázva, 1 ek pirospaprikát, csipetnyi borsot és egy tojást, majd kis adagokban a félig főtt rizst is hozzáadom, mindig össze-összekeverve, nehogy a forró rizstől megfőjön a tojás. 10-12 gombócot formázok belőle.

Egy nagy fazékban 4 ek olajjal és 4 ek liszttel zsemleszínű rántást készítek, a tűzről lehúzva 1 ek pirospaprikát keverek hozzá, majd egy nagy doboz paradicsompürét és 3 l vizet adok hozzá. Simára keverem, fél kk sóval ízesítem és főzni kezdem. Amikor felforr, a gombócokat a szószba teszem,majd lassú tűzön 35-40 percig főzöm, amíg a húsgombócok készre főnek. Ekkor veszek ki magamnak egy-két gombócot,szósszal. Ezt édesítőszerrel, a családét cukorral ízesítem.
1 bőséges adag (3 dl szósz, 2 db 10 dkg-os gombóc) hagyományosan (finomliszttel) készített, édesítőszerrel édesített paradicsomos húsgombóc  30 g Ch-t és 371 Kcal-t tartalmaz.
Ezeket az értékeket  csökkenthetjük, ha Dia Wellness csökkentett Ch tartalmú lisztet használunk.
Gluténmentes liszttel készítve hasonló tápanyagtartalmat kapunk.
Töltött paprika 30 gramm Chból
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?