Mindig ki akartam próbálni a felfújt készítést, de emlékeim szerint ez egy nagyon nehéz feladat. Annak idején, vagy 10-15 éve, amikor felfújt recepteket olvasgattam, mindenütt azt ecsetelték, hogy milyen elővigyázattal kell eljárni és mi mindent lehet elrontani, így aztán neki sem álltam. Kár. Mert egyáltalán nem bonyolult, egy valamire érdemes figyelni: a sütő ajtót 20 percig ne nyisd ki, amikor betetted a felfújtat.

Túrófelfújt képe

Hozzávalók:

25 dkg túró
3 tojás
2,5 dkg DW negyedannyi-ugyanannyi
2,5 dkg DW zéró 6 lisztkeverék
1 citrom leve és héja
vanília
pici vaj a formák kikenéséhez

A sütőt 175 fokra bemelegítem, a tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra keverem a cukorpótlóval, hozzáadom az áttört túrót, a lisztet, a citrom lereszelt héját, kifacsart levét és a vaníliát. A tojások fehérjét habbá verem és a túrós masszához forgatom. A 6 db kikent felfújt formába kanalazom a tésztát és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.

1 adag (a fenti tészta hatoda) 2,2 g Ch-t és 137 Kcal-t tartalmaz.