Sajnos mi magyarok sokkal kevesebb halat eszünk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége lenne. Én is azok közé tartozom, akiknél a halfogyasztás kimerül a Balaton parton vett hekkben. Ezért is örültem, amikor megtaláltam ezt a lazactatár receptet. Egyszerű és gyorsan elkészíthető. Vacsorára ideális, de egy ünnepi menüben is megállja előételként a helyét. Posta Renáta paleolit szakácskönyvében olvastam és beleszerettem. 🙂

lazactatar-1024x768

Hozzávalók (2 főre)
10 dkg szeletelt, füstölt lazac4-5 cm-es kígyóuborka darab
1 kis fej lilahagyma
1 ek. extra szűz olivaolaj
pár csepp citromlé
1/2 tk. mustár
bors

Az összes hozzávalót turmixgépbe tettem és kb. fél perc alatt krémes állagúvá kevertem. Hűtőben pihentettem néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Végül fokhagymás-szezámos pászkán tálaltam és ettem mellé még egy kis friss zöld salátát is. Az egész adag lazactatár szénhidrát tartalma 7,8 g.