vadasmártás szénhidrát tartalomVadas mártást csak akkor szoktam készíteni, amikor marad a húslevesből. És ez viszonylag ritkánfordul elő.A múlt hétvégén viszont maradt majd’ egy literleves, némi sárga- ás fehérrépával, meg egy fél karalábéval.Így hétfőn egy fél óra alatt összedobtam egy mártást belőle.„Feljavítottam” a levest 4 szál karikára vágott sárgarépávalés 3 babérlevéllel és addig főztem, amíg a répák megpuhultak.A turmixgép tartályába szedtem a zöldségeket, 2 dl húslevesselés egynemű masszává brümmögtettem. Közben hozzá kellettadnom még levest, összesen fél litert. 3 dkg fruktóztmegkaramellizáltam egy lábasban, majd a szószt ráöntöttem éshozzáadtam 30 g mustárt, meg egy deci tejfölt.Összeforraltam azegészet és a kifőzött tésztára szedtem. Ez a mennyiségű szósz kb. 4 emberes adag.

Én remekül elvagyok ahús nélküli vadassal is, de egy szelet natúr csirkemellet is eltudok képzelni hozzá.
súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Sárgarépa 300 24,3 3,6 0,6 3,0 105
Karalábé 100 6,9 2,1 0,2 0,8 38
Fehérrépa 50 3,0 0,6 0,1 3,8 15
Fruktóz 30 29,4 0,0 0,0 0,0 118
Mustár 20 0,9 1,0 1,2 0,0 19
Tejföl (20%-os) 100 3,9 3,3 20,0 0,0 216
húsleves 500 0,0 0,0 0,0 0,0 0
összesen 1100 68,4 10,6 22,1 7,6 511
1 adag 250 15,5 2,4 5,0 1,7 116
Norbi orsó tésztából 70 g-ot főztem ki hozzá, ami 23,5 g Ch-t ad hozzá.
Az ebédem összesen 39 gramm szénhidrátot tartalmazott.