Régen gyakran ettem ilyen salátát, aztán valahogy a feledés homályába merült az elmúlt 10 évben. Az ír munkahelyem kantinjában viszont mindig szerepelt a kínálatban, így nagyon megörültem neki és gyakran ettem is belőle.

Nem igényel nagy szaktudást az elkészítése, a hozzávalók (a szárzeller kivételével) pedig minden háztartásban fellelhetők.

Hozzávalók:

150 g (egy nagyobb) alma
150 g szárzeller
50 g dió
1,5 dl natúr joghurt
30 g majonéz

Az almát vékony csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyra szeleteljük, a két hozzávalót egy tálban összekeverjük. A diót szárazon megpirítjuk (vagy nem, de pirítva finomabb) és kicsit összemorzsoljuk. A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az almához és a zellerhez óvatosan hozzákeverjük, végül a diót a tetejére szórjuk.

Akár magában két főétkezés között, vagy főétel mellé, köretként is jó választás.

A saláta egésze (530 g) 32g Ch-t és 546Kcal-t tartalmaz, 10 dkg pedig  6,2g Ch-t és 103Kcal-t.