A zöldbab főzeléket is a jó öreg Horváth Ilonka néni szakácskönyvéből szoktam készíteni. Azaz abból készítettem konyhai pályafutásom elején, így simán lehet, hogy ő tök másképp írja. 😀

A (jelenleg mirelit) zöldbabot 1 pici fej apróra vágott hagyma, kiskanálnyi só és épp-hogy-ellepje mennyiségű víz társaságában a tűzre teszem, és kb. 15 perc alatt megfőzöm. Ha nyáridőben nyers zöldbabból készítem, akkor kicsit több idő kell neki. Közben elkészítem a rántás helyett a habarást: 2 dl tejfölben 1 kiskanálnyi pirospaprikát, 2 gerezd fokhagymát és 1 evőkanálnyi lisztet kb. fél deci vízzel simára keverek, majd a forrásban lévő leveshez keverem és 2-3 percig forralom.

súly (g) szénhidrát (g) fehérje (g) zsír (g) rost (g) kalória (kcal)
Zöldbab 500 34,0 13,0 1,5 6,5 200
Hagyma 60 5,0 0,7 0,1 0,4 23
Liszt 40 30,5 4,9 0,5 1,8 147
Tejföl 200 7,8 6,6 40,0 0,0 432
Víz 500 0,0 0,0 0,0 0,0 0
összesen 1300 77,3 25,2 42,1 8,7 803
1 adag 300 17,8 5,8 9,7 2,0 185
Zöldbab főzelék
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?