Most, hogy Anyu megint kórházban dolgozik, gyakran főzök magamnak hét közben. Ez a szószos tészta most olyan “anyus” lett, amit találtam a hűtőben, abból próbáltam ehetőt készíteni. Jelentem, sikerült 🙂

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
10 dkg póré
4 gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
5 ml étolaj
8 dkg DW diabetikus száraztészta vagy
10 dkg DW Paleolit száraztészta

A csirkemellet csíkokra vágtam, a pórét fölkarikáztam, majd kevés olajon elkezdtem párolni. Kb. 3 perc múlva hozzáadtam a csirkemelleket, az összetört fokhagymát, sót, borsot és egy deciliter vizet. Lefedve pároltam 10-15 percig, amíg a hús megpuhult. A végén mirelit zöldborsót dobtam rá, a fedőt levéve kissé besűrítettem a szaftot, egy csomó apróra vágott petrezselyemzöldet adtam hozzá és a kifőtt tésztával összeforgattam.
1 adag 10 dkg DW gluténmentes tésztával és a szósz negyedével 15,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.

1 adag 8 dkg DW diabetikus tésztával és a szósz negyedével 27,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.