A család egyik kedvence a tócsni, prósza, lapcsánka és még ezer más néven emlegetett krumplis finomság.Az eredeti recept mennyiségek nélkül így szól: pucolj krumplit, reszeld meg, adj hozzá összetört fokhagymát (mások szerint reszelt vöröset), sót, borsot, tojást és annyi lisztet, hogy galuskaszerű masszát kapj. Melegíts egy serpenyőben egy kevés olajat, kanalazz bele egy tojásnyit, lapítsd szét, süsd mindkét oldalát pirosra.Na, én ezt a receptet variálom zöldségekkel. Ma répa, karalábé, cukkini és krumpli került bele. A múltkori esetemből tanulva a cukkinit csak a legeslegvégén tettem bele, mert rengeteg levet ereszt, amit aztán liszttel kéne kompenzálni, azt meg ugye nem akartam. A pontos hozzávalók:

szénhidrát (g)
164 g sárgarépa 13,3
188 g karalábé 12,9
640 g cukkini 33,9
263 g krumpli 48,3
1 tojás
100 g Kohl’s Kitchen diab. Liszt 45,9
50 g teljes kiőrlésű rozsliszt 33
30 g fokhagyma 7,8
só, bors
összesen 195,4
20 darab lett belőle, ami kis felfelé kerekítéssel 10 g Ch/db. Füstölt sajtos/tejfölös és fokhagymás zöldfűszeres joghurtos mártogatóval isteni!