“Pár hónapja a vérkép ellenőrzésünknél (mindkettőnknél) kiderült, hogy a cukor értékünk nem túl jó.Nem vészes még, (7 és 7,4 ) de a havi háziorvosi ellenőrzések emelkedést mutattak. Már a doki bácsink gyógyszert emlegetett.Na azt nem szeretném, nekem elég hogy a vérnyomásra szedem amit kell, én több gyógyszerről amíg nagyon nem muszáj, hallani sem akarok! Mi a másik megoldás, mint a diéta! Igen de ehhez segítség kell. És mivel van egy nagyon kedves ismerős, hobbis barátnő, aki pontosan ezzel foglalkozik, tőle kértem segítséget.
Ő Anita-Jovi (ki hogy ismeri) és fantasztikus  recepteket, heti étlapot, bevásárlólistát és nagyon jó tanácsokat kaptam Tőle. Az étkezésben abszolút új életet kezdtünk. Persze nincs minden kőbe vésve, de néhány alapszabályt betartva kicsit másképp főzünk, kicsit módosítottunk az alapanyagokon.És láss csodát, tegnapi háziorvosi mérés eredménye: 4,2- 4,4 -es cukor érték. És ami még nem elhanyagolható, fogytunk is! 3,5-4 kg-t. Anélkül hogy éheztünk volna, vagy sanyargattuk volna magunkat! Van persze ami hiányzik, nekem a banán, Papának az “olvasós” csoki, esti nagy szelet zsíros kenyér! Nem baj folytatjuk, néha adunk engedményt, de alapjában figyelünk a szénhidrát mennyiségre és az édességre.”

Mucsi Erika

 

Köszi, hogy a lányom, akivel a cukorbetegség határán egyensúlyoztunk, leadott 18 kg-ot 3-4 hónap alatt, eltűntek a pattanásai, sebei gyorsabban gyógyulnak. Úgy érzitek a tankönyvből írom a tüneteket? Ez nálunk a valóság. Azóta is tartja az alapelveket, nem érzi, hogy kevés amit ehet. Életmód váltás volt a javából. Magától értetődőnek veszi, bár nem úgy számol mint egy cukorbeteg, de mindennek megnézi a tápanyag tartalmát.
Anita! Nélküled nem sikerült volna.
Köszi mégegyszer!

Király Judith, védőnő

 

Kedves Anita!
Nagyon elégedettek vagyunk a menüvel, a precíz, kidolgozott munkával, igazán nagy segítség egy kezdőnek, kár, hogy a kórházak nem ilyen lelkiismeretesen engedik haza a kezdő cukrosokat, ami az étrendet illeti…
…remélem sikerül a lehető legtöbb helyre “eljutnod”, azokhoz, akik olyan helyzetbe kerültek, mint például mi, első napokban azt sem tudtuk, hogyan álljunk neki az új életmód, étrend kialakításához. A sok táblázatban elvesztünk, és pont olyan bevásárló és egyéb listával ellátott heti menüt kaptam Tőled, amire szükségünk volt, és így nem is tűnik olyan bonyolultnak az egész, a munkád által.
A kórházban feküdt a férjem mellett egy idős bácsi, ő például fel sem fogta, mik azok a mennyiségek, amiket magyaráztak neki, teljesen életidegen volt az egész táblázatosdi szegénynek. Ezer százalék, hogy otthon nem tartja be azt, amit fel sem fog. De ha az idős bácsi felesége (aki szintén nem fogta fel a táblázatokban szereplő adathalmaz jelentését ) kap mondjuk egy heti menüt, listával, abból simán összerakhatná a bácsi számára is megfelelő, ízletes étrendet.

Szalontay Anikó (akinek a férje cukorbeteg)