foto_AdriennOtthon két kisgyermek anyukája, feleség és háziasszony, a munkahelyemen piackutató vagyok. Az életem legtöbb területén ragaszkodom a jól bevált dolgokhoz, nincs ez másként a főzés terén sem.

Amikor 20 évesen (már majdnem 16 éve) kiderült, hogy enyhén laktóz érzékeny vagyok, anyukám rengeteget segített, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a hagyományos ételeket tejmentesen is finomra elkészíteni. A terhességekkel valami megváltozott és amint nem okoztak a tejtermékek nap mint nap zavaró problémákat, lassan visszakerültek az életünkbe.

Sajnos egy rejtélyes betegség kapcsán fél éve derült ki, hogy candida túltengésem van, így belekezdtem egy igen szigorú (majdnem mindenmentes) diétába és előkerültek a régi receptek. Azt hittem szenvedni fogok, de nem.

Finomakat ettem, soha nem voltam éhes (maximum a türelmemet tettem próbára, mikor éhesen kellett nekiállnom főzni) és 3 hónap alatt 10 kilót fogytam – csak úgy mellékesen. A lényeg, hogy megszűntek nem csak a tüneteim, de a „megszokott” emésztési panaszaim is, egyszerűen jól vagyok.

Tudom, hogy nehéz tejtermék-, élesztő és egyéb erjesztett élelmiszer mentesen, tartósított ételek-, cukrozott alapanyagok nélkül, esetleg glutén mentesen főzni… de azt is érzem, hogy megéri. Mivel a családunkban van cukorbeteg, glutén érzékeny, laktóz érzékeny is… el tudjátok képzelni a nagy családi ebédeket? Pedig megoldható, hogy mindenki mindenből ehessen. Ezért szeretnék a tapasztalataimmal másoknak segíteni.

Ha bármi kérdésetek van, az alábbi e-mail címre írhattok nekem:

adrienn@chdieta.hu