A népszerű étrendek főbb hibái: mítoszok és tények

A

Ha fogyni akarsz, írd be a keresőbe, hogy “diéta”, ne pedig “jó táplálkozás”. Az internet és a fórumok azt tanítják, hogy csak merev megszorításokkal és monoton diétákkal lehet karcsú testet elérni. De az ilyen diéták utáni pozitív visszajelzés csak egyszer jelentkezik, és utána a vesztesek elkezdenek hízni. Egyre szigorúbb étrendi megszorításokat és kimerítő edzéseket kell végezni, és az eredmény egyre rosszabb lesz.

Miért nem a fogyókúra a helyes dolog?

Korábban a “diéta” szó orvosi kifejezésnek számított, és bizonyos betegségek kezeléséhez szükséges étrendi korlátozásokra vonatkozott. Manapság a diéta minden olyan étrendi változtatás, amelyet egy teljesen hozzá nem értő, legtöbbször szakképzettség nélküli személy is ki tud találni. Figyelmeztetés.

Népszerű diéták és káros hatásuk

Vegyünk szét több, a világhálón már régóta hirdetett diétát: továbbra is ezrek és százezrek rajongóit gyűjtik, csak rontják a soványabbak helyzetét, növelik a zsírszázalékot és csökkentik az izomtömeg arányát.

  • Kreml.

Alapelv: távolítson el minden szénhidrátot a menüből, egyen több fehérjét, és a súlya csökkenni fog.

Tévedés: a túlzott mennyiségű fehérje az étrendben dysbacteriosishoz, a köszvény súlyosbodásához, veseproblémákhoz, a vastagbélben a rothasztó folyamatok megjelenéséhez vezet. A “Kremlivka” nem kiegyensúlyozott vitaminokban és mikrotápanyagokban, ez azt jelenti, hogy a haj, a fogak, a bőr, a köröm szenvedni fog.

  • Bragg éhezés.

Alapelv: fogyjon és tisztítsa meg szervezetét, gyógyítson meg sok betegséget böjtöléssel és vízivással.

Tévedés: A gyógyböjt valóban javallott bizonyos betegségek, például allergiák és gennyes gyulladások esetén, de általános gyógyulás és fogyás nem érhető el ilyen módon.

Ha nem eszel, a tested megtalálja a módját, hogy kompenzálja a mikrotápanyagok hiányát. A súly valóban csökkenni fog, de nem a zsírvesztés, hanem az izomszövet lebontása miatt, mert könnyebben lebomlik a szükséges anyagokra. Az éhezés után pedig a szervezeted elkezd zsírt raktározni, mert tudatosítottad benne, hogy bármikor jöhetnek rossz idők, és “biztonsági párnát” kell létrehoznod a hasadon vagy a csípődön.

  • Diétázó lány

Ha túlságosan korlátozza az étrendjét, az nem eredményez fogyást, és elkezdi elraktározni a zsírt egy újabb éhségsztrájkhoz.

  • Külön étkezés Shelton szerint.

A szénhidrátokat és a fehérjéket külön kell fogyasztani. A diéta szerzője szerint ezek az emésztőrendszer különböző részein emésztődnek meg, és egyes termékek elrohadnak az emberben, ha összekeverednek.

Tévedés: A rothadás nem lehetséges a gyomorban, mert ott magas a sósavtartalom. Továbbá nincsenek olyan élelmiszerek, amelyek csak szénhidrátokból vagy csak fehérjékből állnak. Még a Shelton követői által szorgalmazott zöldségek is tartalmaznak szénhidrátot és növényi fehérjét.

A fő probléma ezzel a diétával az, hogy a szervezet különböző enzimeket választ ki a fehérjék vagy a szénhidrátok emésztéséhez. A különálló étrendek egyenlőtlen terhelést jelentenek az emésztőrendszer számára; idővel kevesebb megfelelő enzimet kezd el termelni, és a közös ételek rosszul emésztődnek meg. Aki a Shelton-diétát választja, az kénytelen lesz élete végéig rajta ülni, vagy gyógyszeres kezeléssel orvosolni a problémát.

  • Zsírmentes diéta.

Alapelv: távolítson el minden zsírt, és gyorsan fogyni fog.

Tévedés: az étrend megalkotóinak logikája világos, de az emberi fiziológia olyan, hogy a szervezetének fehérjékre, zsírokra és szénhidrátokra egyaránt szüksége van. Ha az étrendből kivágjuk az összes zsírt, a szervezetben működési zavarok lépnek fel, csökken a nemi hormonok szintje, depresszió lép fel, nőknél pedig korai menopauza következhet be.

A zsírszegény diéták is veszélyesek. Ezek a jövőben szív- és egyéb belső szervi problémákhoz, fejfájáshoz, súlygyarapodáshoz vezethetnek. Még ha ülő munkát végzel is, és egyáltalán nem mozogsz, akkor se menj az 1000 kalória/nap sáv alá.

Most már látod, hogy bármilyen kiegyensúlyozatlan étrend nem fogyáshoz, hanem inkább egészségkárosodáshoz és több problémához vezet, mint a túlsúly. Mit tegyünk? Használjon egy olyan módszert, amely évszázadok óta működik, és most is működik.

Hogyan lehet fogyni fogyókúra nélkül?

Egy kicsit több testmozgás, kalóriadeficit és kiegyensúlyozott étrend nemcsak a szép alak, hanem az egészség, a friss megjelenés és a napközbeni energiabomba kulcsa is.

Egészséges táplálkozás a Chdieta.hu-tól

A Chdieta.hu diétája kiegyensúlyozott, fedezi a szervezet minden mikrotápanyag- és vitaminszükségletét, és segít a biztonságos fogyásban.

Elég nehéz azonnal megtanulni, hogyan kell ízletes és változatos ételeket főzni, betartva a FU előírt arányát. A megfelelő és egészséges ételek biztosítása segíthet. A Chdieta.hu már öt különböző kalóriatartományt hozott létre, amelyek minden cél, testsúly és fizikai aktivitás szintjének megfelelőek.

Nem kell azon gondolkodnia, hogy mit egyen, hogyan tegye ízletesebbé az étkezést és érdekesebbé a diétát. Séfjeink, táplálkozási szakértőink, márkamenedzsereink már megtették ezt Ön helyett, és a Grow Food kiszállítása ingyenes lesz a város bármely pontjára.

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.