
A nyári szezon közeledtével a nők elkezdenek gondolkodni az alakjukon, és a diéta elhatározása nem tart sokáig. Már csak a legmegfelelőbb lehetőséget kell kiválasztani, ami nem jelent kimerítő éhségsztrájkot, drasztikus étkezési korlátozásokat és ízetlen ételeket. Végtére is, még a fogyás során is szeretnének enni ízletes és változatos, ezért érdemes megnézni egy kiegyensúlyozott menüt Grow Food. Különböző célokat szem előtt tartva terveztük meg a napi étrendeket:
- Az izomtömeg növelése egy harmonikus és formás alak kialakításához;
- A test tónusban tartása;
- A problémás területeken lévő zsírlerakódások elégetése és fogyás.
A rövid távú, merev diétás menükkel ellentétben, amelyeknek sok ellenjavallatuk van, a mi étrendünk a legapróbb részletekig átgondolt. Figyelmet fordítunk a termékek minőségére és az elkészítési módra, előnyben részesítve a párolt, főtt és sült ételeket, minimális fűszerekkel.
Fit fogyás diéta napról napra
A könnyű testmozgás, az ésszerű étrend és a változatos menü kombinációja lehetővé teszi, hogy 14-21 nap alatt látható eredményeket érjen el.
Hétfő
- Az első reggeli csokoládétúrós desszertet, kukoricalisztes palacsintát és kakaót tartalmaz;
- Második reggeli – ananász turmix őrölt chia magokkal;
- Ebéd – gyöngyárpa sütőtökkel és csirkefalatokkal;
- Délután – libanoni saláta “Tabouleh” bulgurból, zöldségekből, zöldségekből és növényi olajból;
- Vacsora – csirkepogácsa tojással.
Kedd
- Reggeli – málnás müzli;
- Második reggeli – hajdinakenyér és tonhal mousse;
- Ebéd – Rizs zöldségekkel és csirke sünökkel gombamártásban;
- Délután – Tojásos palacsinta görög fetasajttal és spenótos mousse-szal;
- Egy finom vacsora, amely egy fehérjés rakott csirkedarabokból és zöldségekből áll.
Szerda
- Reggeli – zabpehely palacsinta lekvárral és sült almával;
- Második reggeli – négy gabona zabkása mogyoróval;
- Ebéd – csirkekrokett sajtmártással;
- Délutáni uzsonna – céklasaláta és mozzarella sajt;
- Vacsora – bab mandulával és marhahús stroganoff.
Csütörtök
- Reggeli – gabonakása sütőtökkel és kókuszreszelékbe forgatott zsenge csokoládé-sajtos túrógolyókkal;
- Második reggeli málna és kiwi turmix tál;
- Ebéd – hajdina és darált húsos szelet gombamártással;
- Délutáni uzsonna – kenyér feta sajttal és spenótos mousse-szal;
- A vacsora egy fehérjés rakott húsból áll, brokkolival és karfiollal.
Péntek
- Reggeli – rántotta zöldfűszerekkel és ricotta savósajttal, répatortával;
- Második reggeli humusz fenyőmaggal és kenyérrel;
- Ebéd – bulgur gríz sütőtökkel és párolt csirkehús zöldségekkel;
- Délutáni uzsonna – könnyű zöldségleves rizzsel;
- Vacsora – tojáspalacsinta paradicsommal és ricotta sajttal.
Az alapmenü öt napra szól, de ha szeretné, egész hétre is rendelhet ételt. A hétvégi adag gazdagabb; bárányleves, lusta káposztás tekercs tejföllel, csirkés raguk, palacsinta, sütemény és sajttorta szerepel benne. Az ételek teljes napi kalóriatartalma nem haladja meg az 1200 kcal-t. A nap első felében az adagok nagyok – 250-350 gramm, túlnyomórészt szénhidrátokkal, este pedig kisebb az adag – 150-200 gramm, és maguk az étkezések túlnyomórészt fehérjékből (hús, tojás, túró) állnak. Ez a fokozatosság fontos az alakja szempontjából, ezért nem javasoljuk, hogy felcserélje őket.
A diéta napról napra változatát használhatja saját étkezéseinek elkészítéséhez. Ne feledje, hogy a megfelelő táplálkozás mellett elegendő folyadékot fogyasszon, és legalább 2-3 órával lefekvés előtt vacsorázzon. Próbáld ki a receptünk szerinti étkezést – elégedett leszel!