Hogyan lehet fogyni egy hónap alatt

H

A fogyásnak ma már számos módja és módszere létezik, a saját fejlesztésű módszerektől kezdve a szabadalmaztatott diétákig. Néhányan közülük azt javasolják, hogy egy hónap alatt több mint 10 kg-ot fogyjunk gyógyszerek szedésével, mások azt javasolják, hogy bizonyos ételeket teljesen hagyjunk ki, megint mások pedig azt, hogy komoly testmozgáshoz folyamodjunk. Kétségtelen, hogy a javasolt lehetőségek mindegyike elég hatékonynak bizonyul, de hol van a garancia arra, hogy néhány hónappal a fogyás után a hangerő nem tér vissza a korábbi és magasabb értékekre.

Próbáljuk meg kitalálni, hogyan lehet fogyni egy hónap alatt, és futtassuk a helyes anyagcsere helyreállításának folyamatát, hogy a súly nemcsak elérje a kívánt mutatókat, hanem tovább csökkenjen a teljes normalizációig.

Először is. Elemezze a tényleges súlya és a kívánt eredmény arányát. Ha nem tervezi, hogy helyrehozhatatlan károkat okoz az egészségének, és nem akar még néhány tucat kilót felszedni, a havi fogyás aránya nem haladhatja meg az 5-6 százalékot. Vagyis, ha 100 kg-ot nyomsz, az optimális érték 5-6 kg, ha pedig 52 kg-ot, akkor 2,5 kg. Ezt a szabályt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Vészhelyzeti fogyás esetén a szervezet teljes kapacitással dolgozik, és amikor visszaáll a normál üzemmód, minden egyes elveszített grammot súlyosan visszanyer.

Másodszor. Figyeljen oda az étkezési rendszerére. Ha naponta egy vagy két étkezést fogyaszt, még ha csökkenti is a kalóriákat, nem fog egészségesen fogyni. Fontolja meg a napi öt-hat étkezésre való átállást. A gyakori étkezéssel nem fogod éhesnek érezni magad, így csökkenteni fogod az elfogyasztott ételek mennyiségét, és biztosan fogyni fogsz.

Harmadszor. Gondolja át az étrendjét. Vegyen be több fehérjetartalmú ételt, zöldséget és gyümölcsöt. Ne feledkezzünk meg a zsírokról és a szénhidrátokról sem. Túlzott mennyiségük elhízáshoz, hiányuk pedig az anyagcsere-rendszer helytelen működéséhez vezethet, és az első, illetve a második esetben a fogyás folyamata jelentősen lelassulhat vagy leállhat. A fogyáshoz a következő szabályok ajánlottak: a napi teljes kalóriabevitel nem haladhatja meg az 1200-1300 kalóriát, a fehérjék, zsírok és szénhidrátok megoszlását pedig 35:15:50 arányban kell meghatározni. A pékárukat, a szénsavas, cukros italokat és a kémiai édességeket célszerű minél inkább elkerülni az étrendből, a szükséges szénhidrátmennyiséget pedig gyümölcsökből, mézből és aszalt gyümölcsökből szerezhetjük be.

Az egészséges, osztott diéta segít abban, hogy az első hónapban fájdalommentesen és egyenletesen leadja a felesleges kilókat, megtartva a szervezetének szükséges összes tápanyag egyensúlyát. Nem kell szigorú diétát tartania, és nem kell éhségtől szenvednie. A legfontosabb, hogy a megfelelő megközelítéssel dolgozza ki és állítsa össze a napi menüt. Például a túró és csokoládékrém zabpehely palacsintával reggelire energiával tölt fel, és remek hangulatba hoz, a csirkefilé kéksajtos mártással és rizzsel könnyedén helyettesíti a hamburgert vagy a shawarmát ebédidőben, a pestós pizza pedig estére nemcsak finom vacsorát varázsol, de segít abban is, hogy éhségérzet nélkül, nyugodtan aludj.

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.