Hol juthat egy vegetáriánus fehérjéhez?

H

Az első számú kérdés, amit minden vegetáriánusnak feltesznek. És egyébként jobb, ha előre elkészítjük a választ. És ne csak az elméletet ismerje, hanem a gyakorlatban is alkalmazza.

A legjobb módja a vegetáriánusoknak a fehérje bevitelére:

  1. Gabonafélék. Először is, a hüvelyes gabonafélék – borsó, csicseriborsó, lencse stb. – fehérjében gazdagok. Adja őket az étrendjéhez, és így megfelelő mennyiségű emészthető fehérjéhez jut. Egyébként nem szükséges ezeket a gabonaféléket a szokásos főtt formában fogyasztani. Vannak például receptek finom csicseriborsó-pogácsákhoz, amelyeket nagyon könnyű elkészíteni. A legfontosabb, hogy a csicseriborsót egy éjszakán át ne felejtsük el beáztatni. Vannak humuszreceptek, a lencséből finom krémleves készíthető, és így tovább. Próbáljon ki recepteket, és ha nincs ideje mindet kipróbálni, rendeljen egy teljes értékű vegetáriánus ételt, amely kiegyensúlyozottan tartalmazza az összes összetevőt, így sosem lesz hiány fehérjéből.
  2. Mogyoró. A diófélék az egyik legjobb növényi fehérjeforrások közé tartoznak. Ha a főzés nélküli fajták megvásárlására törekszik, azokban több hasznos összetevő marad meg, mint a hőkezeltekben. A mennyiségre is ügyeljünk: mindenből egy kicsit jó. A dióféléknek az étrend részét kell képezniük, nem pedig a részét.
  3. Szójahús és tofu. Nem ritka, hogy ezek az élelmiszerek a vegetáriánus étrend nagy részét teszik ki, mivel nagy mennyiségű növényi eredetű fehérjét biztosítanak. Ha azonban még soha nem fogyasztott ilyen ételeket, legyen tisztában a testével.  Próbáljon ki egy kis mennyiségű szóját, és nézze meg, hogyan reagál a szervezete az új termékre. Egyesek nehezen emésztik a szójafehérjét. Ha a szója a táplálkozásod alapanyaga, nyugodtan használd (ismétlem, az étrended részeként, nem alapanyagként);
  4.  Seitan. Egy másik módja a tiszta növényi fehérje bevitelének, ha seitant vagy búzafehérjét adsz az étrendedhez. A Seitan otthon elkészíthető, és nagyon egyszerű, az így kapott termék szinte bármilyen ételhez hozzáadható.

A vegetáriánus étrend olyan étrend, amely egészségesebbé teszi a szervezetet, a lényeg, hogy kiegyensúlyozott étrend legyen. Ha nehezen találod ki, hogy mi a lényeg, próbáld ki a teljes értékű étrendet, amelyet a tested igényeinek figyelembevételével alakítottak ki!

Megjegyzés hozzáadása

BKcg4Jf1zg

Get in touch

Quickly communicate covalent niche markets for maintainable sources. Collaboratively harness resource sucking experiences whereas cost effective meta-services.